неділя, 30 червня 2013 р.

Лінкруст

Лінкруст це різновид рулонних шпалер з текстурної поверхнею. За основу береться або тканину, або папір, а зверху завдано малюнок текстури. Поверхня покриту ленкрустом можна мити тому ви його можете наклеїти на кухні. З часом якщо вам набриднути колір кімнати обклеєних лінкрустом ви легко можете її перефарбувати.


У цьому відео уроці, розказано і показано, що поверхня під лінкруст слід ретельно підготувати, зашпаклювати попередньо знявши стару шпаклівку, а потім зашліфувати наждачним папером. Потім очистити від пилу і загрунтувати спеціальним складом. Дати висохнути кілька діб і повторити процедуру спочатку (шпаклівка-грунтовка). Як тільки все висохне можна клеїти лінкруст.

Ця відео інструкція розкриє деякі секрети, а саме, лінкрустів дає усадку до 10 см, з цієї причини перш ніж клеїти його потрібно підготувати. Ріжете смуги необхідної довжини із запасом. Скачує їх у рулони і замочують в гарячій воді на кілька хвилин. Дайте стекти воді поставивши рулони вертикально, а потім розкачайте їх на підлозі так їм чином щоб лицьова сторона була з верху. Зробивши це залишаємо його на 10-12 годин. Даємо лінкрустом час розм'якшитися і всістися. Вся ця підготовча процедура необхідна для того щоб у вас не з'явилися щілини між наклеюваними листами. Коли лінкрустів буде готовий краї полотен слід підрізати для того щоб стики між полотнами були непомітні.

З відео уроку, ви так само дізнається, як клеїти лінкруст. Для лінкрусту використовуйте перхлорвініловий клей або бустилат. Можна так само використовувати клейстер, крохмальний або борошняної з додаванням столярного клею. Лінкруст клеїтися за тими ж принципами що й шпалери. Намазуєте лист, перше полотно вирівнюєте по схилу, наступні полотна щільно, стик у стик, підганяєте до попередніх і відразу ж розгладжуйте щоб не утворилися зморшки. Дайте лінкрустом висохнути 8-10 днів потім його можна забарвити в сподобався колір. Якщо між швами утворилися щілини їх можна за шпаклювати, після висихання вирівняти і пофарбувати в тон.

0 коментарі:

Дописати коментар